Det kräver mod att kasta sig in i något man aldrig gjort förut

Och det ger en möjlighet att växa som människa; i mötet med det okända blir vi tydliga inför oss själva. Tänk på den meningen en stund, tänk på utmaningar du mött och bemästrat, så förstår du vad jag menar.
BB2 Justine

Det finns en mångfald av mänskliga erfarenheter att kommunicera och det finns många språk att nå ut med. När en dansare från Stockholm utmanas att hjälpa fem tornedalska män att berätta med dans vad de har varit med om och hur de känner – då öppnas nya dörrar inom dem som andra kan få kika in genom.

Att få skapa rörelse ur mänskliga handlingar ger dansen en fördjupad mening. Om människor får möjlighet att ge sina vardagsrörelser förhöjd mening får de förnyad respekt för sig själva.

Av alla språk är kroppens uttryck det mest direkta.

Det känns helt enkelt bra och är lätt att förstå. Och dans är kroppens vokabulär som utökas när den blir tillgänglig för olika kroppar med fler uttryck och andra berättelser. Ja, det är Bastubaletten jag pratar om igen. Kanske är det inte sista gången.

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *